Masalah resdung memang sangat terkenal dikalangan kitakan, tapi apa sebenarnya Resdung ni. Resdung atau dikenali juga sebagai Radang Sinus ni adalah keadaan dimana terjadinya jangkitan atau radang pada lapisan membrane pada rongga sinus. Radang sinus sering terjadi pada semua orang termasuk kanak-kanak. Ia terbahagi kepada 2 bahagian:

  • Radang sinus akut
  • Radang sinus kronik

Resdung ini berlaku kerana jangkitan virus, bakteria, kulat, alahan, iritasi dan ketumbuhan dalam hidung (polyp). Antara gejala dan tanda berlakunya resdung adalah, kita akan mengalami masalah hidung tersumbat, batuk, sakit kepala atau muka, tumbuh jerawat di muka, mengalami masalah selsema yang berpanjangan, hidung berbau busuk, demam, letih dan lesu, hilang deria rasa dan bau serta batuk yang teruk pada waktu malam.

Bagaimana nak atasi masalah resdung ni?

Caranya, sebaiknya dapatkan nasihat doktor. Boleh juga ikhtiar menggunakan Set Resdung Shaklee. Di dalam Set Resdung Shaklee, terdapat 2 jenis produk iaitu Sustained Released Vita C Plus  dan Alfafa Complex.

Sustained Released Vita C Plus

Membantu meningkatkan antibodi dan mempercepatkan pertumbuhan tisu dan mengandungi antioksida yang tinggi

Alfafa Complex

Membantu mengurangkan tahap keradangan alergi dan resdung.

Cik Ta kongsikan disini, testimoni pengguna Set Resdung Shaklee untuk bacaan dan rujukan semua.

[DERITA RESDUNG SEMAKIN PULIH SELEPAS AMALKAN SET RESDUNG SHAKLEE]
.

Saya Musdalipah binti Ariffin. Berumur 25 tahun. Bekerja sebagai juruwang kedai runcit.
.

2010
Pada tahun 2010, saya dimasukkan ke hospital selepas makan udang. Baru tahu diri ada alahan seafood. Badan naik bintik-bintik merah dan gatal-gatal. Tekak rasa sakit, pedih perut dan muntah-muntah. Pihak doktor bagi rawatan segera. Injection dan tambah air. Alhamdulillah, malam tu juga dah boleh discharge.
.

2011
Pada tahun 2011, kejadian yang sama terulang lagi. Petang tu mak masak sambal udang kering. Makan bertambah-tambah sehingga lupa diri tu tak boleh makan udang. Saya rasa sesak nafas, batuk-batuk, pening, tekak rasa sakit, dan kali ni darah yang keluar dari tekak. Malam tu masuk hospital lagi kerana kedegilan diri sendiri.
.

2015
Hujung tahun 2015, masalah lain pulak timbul. Saya menghadapi masalah bersin pagi-pagi, mata berair, hidung berair, sakit kepala, tak boleh hidu habuk, dan tak boleh hidu asap rokok. Sebelum ni cuma bersin-bersin biasa ja. Ada ambil rawatan resdung tapi hanya pergi sekali. Lepas tu, tak pergi lagi sebab rawatan dia agak leceh.
.

2016
Bulan Februari 2016, saya mula ambil set resdung shaklee. Saya beli sebotol alfalfa complex dan sebotol vitamin c plus. Saya ambil 10 biji alfalfa complex dan 2 biji vitamin c setiap hari. Saya minum air masak sebanyak 2 liter sehari. Sebulan lebih saya konsisten pengambilan set resdung ni. Masalah bersin-bersin, hidung berair, mata berair dan sakit kepala dah berkurang hari demi hari.
.

Bulan demi bulan saya semakin yakin dengan set resdung ni. Pernah terbaca yang set resdung ni pun sesuai untuk alahan seafood. 5 bulan kemudian, mak ada masak udang. Saya cuba memberanikan diri untuk makan setelah hampir 5 tahun tak makan seafood. Alhamdulillah tiada kesan apa-apa masa makan udang tu. Lepas dari tu, saya semakin berani makan apa-apa pun jenis seafood.
.

Alhamdulillah, bersyukur sangat saya semakin pulih. Sesiapa yang ada masalah resdung teruk, ada alahan seafood. Boleh ambil set resdung shaklee, iaitu Alfalfa Complex dan Vitamin C Plus.
.

Terima kasih Shaklee dan Supermom Shaklee.

Macam mana nak dapatkan Set Resdung Shaklee ni? Korang boleh dapatkan Set Resdung Shaklee ni dengan menghubungi Cik Ta di
Whatsapp : 019-5723346
atau
Korang juga boleh beli secara online disini dengan satu klik pada link dibawah.
Terima kasih kerana sudi membaca entri Cik Ta. Love U all
Masalah Resdung Hilang Dengan Set Resdung Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge